Voorwoord

Op vrijdag 18 september stond hij op het podium in Utrecht om – samen met drie collega’s – Veiligheidsregio Limburg-Noord naar de top 3 van ‘Beste Overheidsorganisaties’ te pitchen. Amper drie dagen later kreeg hij een mailtje van FUTUR. ‘Gefeliciteerd, Je bent door iemand genomineerd voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021!’ Nick Boersma (31) moest even ‘landen’ na het lezen van de mail. “Ik was enorm verrast en tegelijkertijd ook heel nieuwsgierig. Wie zou me hebben genomineerd? Wat bijzonder en wat een eer.”

Verhaal gaat verder onder foto

Voor ons is Nick al beste jonge ambtenaar van het jaar. Met dit magazine hopen we u ook daarvan te overtuigen.

Toch twijfelde de gedragswetenschapper even of hij mee zou doen. “Laat ik vooropstellen: ik ben enorm trots op mijn werk en op mijn werkgever. Dat wil ik met iedereen delen. Maar mezelf promoten – zoals hier, in deze inzending - voelt voor mij een beetje onnatuurlijk en ongemakkelijk. Ik houd niet van borstklopperij. Bescheidenheid… dat zit toch een beetje ingebakken in het Limburgse DNA, denk ik. Tegelijkertijd zie ik deze nominatie als een enorme kans om onze organisatie op de kaart te zetten voor jonge ambtenaren. Die drive heeft de doorslag gegeven.”

En zo geschiedde… In dit interactieve magazine maakt u kennis met Nick. Waar kwam zijn drive vandaan om ambtenaar te worden? Wat zeggen collega’s over hem? Waarom zet hij zich in om jong talent aan te trekken? En bovenal: waar is hij trots op? Voor ons is Nick al beste ambtenaar van het jaar. Met dit magazine hopen we ook ú daarvan te overtuigen.

We wensen u veel leesplezier! Medewerkers Veiligheidsregio Limburg-Noord