Van horeca- en reisbranche naar bron- en contactonderzoek

Esther en Nadieh werken in coronatijd voor GGD Limburg-Noord

LEESTIJD: 5 MINUTEN

Bij een positieve coronatest voert GGD Limburg-Noord een bron- en contactonderzoek (BCO) uit. Een medewerker belt op en onderzoekt door wie de patiënt besmet is en met welke mensen hij of zij in contact is geweest. Deze nieuwe ‘tak van sport’ vraagt veel extra kennis- en personeelscapaciteit; landelijk zijn er zo’n 10.000 medewerkers per dag bezig met BCO. GGD Limburg-Noord zet personen uit bijvoorbeeld de horeca- en reisbranche in om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Medewerksters Esther Aben en Nadieh Wittenberg nemen je mee in de rollercoaster die BCO heet.

Een perfecte match


Esther Aben werkt bij de business travel divisie van Munckhof, waarvan de laatste zes jaar in het managementteam Kwaliteit & Training. Door corona viel een groot gedeelte van haar werkzaamheden weg. GGD Limburg-Noord ging in gesprek met Munckhof. Zij hadden immers personeel over, terwijl er bij GGD een capaciteitstekort was. “Omdat wij mensen adviseren over hun zakenreizen, zijn onze communicatieskills goed ontwikkeld”, legt Esther uit. “We zijn gewend om te luisteren en zitten de hele dag door aan de telefoon.” Gecombineerd met het feit dat Munckhof over een compleet ingerichte telefooncentrale in de Innovatoren beschikt, bleek dit de perfecte match voor GGD Limburg-Noord.

Aansluiten bij de vraag


In juni startten vijf collega’s van Munckhof, waaronder Esther, bij GGD Limburg-Noord. Omdat er slechts een of twee besmettingen per dag waren en eigen medewerkers van GGD Limburg-Noord ook bron- en contactonderzoek uitvoerden, was meer niet nodig. “Ik startte aan de telefoon met de praktische uitvoering van het BCO.” Gedurende de zomerperiode stonden verschillende reguliere GGD-werkzaamheden op een laag pitje door corona. Toen begin augustus die werkzaamheden werden hervat en de eigen medewerkers dus weer op de GGD-locaties nodig waren én de besmettingen toenamen, gingen nog eens 45 medewerkers van Munckhof aan de slag. “Met zoveel medewerkers heb je één aanspreekpunt nodig, iemand die de boel leidt. Ik houd me nu vooral bezig met de aansturing van verschillende teams en het implementeren van de landelijke werkinstructies. Ook onderhoud ik intensief contact met de projectleiders van de GGD.” Bij de tweede lockdown in oktober werd het aantal medewerkers uitgebreid naar 70. Omdat er nóg meer personeel nodig was, nam Munckhof vanaf dat moment ook de werving en selectie van flex-medewerkers op zich. Inmiddels werken er zo’n 170 mensen aan bron- en contactonderzoek in Limburg-Noord, op pieken aangevuld tot 200 met medewerkers uit andere GGD-regio’s. Dat lijkt misschien veel, maar besef dat een medewerker minimaal een volle dag bezig is met het BCO van één besmetting.

Pippi Langkous mentaliteit


Nadieh Wittenberg heeft lange tijd een eigen horecazaak gehad, geen luizenleventje in deze onzekere tijd. Toen de tweede golf zich in oktober aankondigde, besloot Nadieh dat ze wilde bijdragen aan de strijd tegen corona. “Ik wilde van waarde zijn in datgene waar ik zelf zoveel last van had gehad en besloot te solliciteren bij GGD Limburg-Noord.” Ze werd aangenomen als procescoördinator en gaf samen met Jaap Wijnands, teamleider infectieziektebestrijding, vorm aan het proces rondom het bron- en contactonderzoek. “Ik werd de link tussen Esther haar BCO-team in de Innovatoren en de projectleiders op kantoor. Ook was ik de directe schakel met GGD GHOR Nederland. Ik werkte aan een efficiënt BCO-proces en zorgde samen met Esther en de collega’s van de GGD voor de implementatie bij het belteam.”

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Toen in december de eerste vaccinaties in zicht kwamen, richtte Jaap zijn aandacht daarop en werd Nadieh verantwoordelijk voor BCO. “Ik ben voor de leeuwen gegooid en omdat er snel gehandeld werd, heeft GGD Limburg-Noord haar traditionele manier van werken los moeten laten. Het proces verandert met de dag maar ik denk dat daar juist de kracht van externen zit. Ze gaan mee in de rollercoaster en hanteren de Pippi Langkous mentaliteit; ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Ik heb ontzettend veel geleerd het afgelopen half jaar en ben enorm gegroeid als persoon!”

Het is nogal wat…

Nu het bron- en contactonderzoek niet meer ‘nieuw’ is voor beide dames, zijn ze anders tegen de situatie en hun huidige baan aan gaan kijken. “Ik ben realistischer geworden in het beoordelen van mijn werkzaamheden”, legt Nadieh uit. “In het najaar wilde ik alles perfect doen, maar in deze onzekere situatie waarmee niemand ervaring heeft en waarbij de regels continu veranderen, bestaat perfectie niet. Het is roeien met de riemen die je hebt en op basis daarvan maak je beslissingen die van groot belang zijn. Het is nogal wat, wat we doen…” Esther vult aan: “Met het bron- en contactonderzoek kom je de meest schrijnende situaties tegen. Operaties die niet doorgaan, personen die door quarantaine niet naar de begrafenis van een dierbare kunnen, arbeidsmigranten die helemaal niemand meer zien en waarvoor je de enige persoon bent die ze in een week spreken of ouders met corona die er niet meer voor hun kinderen kunnen zijn waardoor we jeugdzorg in moeten schakelen… In het begin kwam dat allemaal heel erg binnen, maar door er goed met collega’s over te praten kun je zo’n verhalen nu wat meer naast je neerleggen. Je steunt elkaar, leert van elkaar en samen verbeter je de kwaliteit van het onderzoek.”

Wij maken het verschil


Nadieh en Esther zijn inmiddels ervaringsdeskundigen en weten bij een verandering precies wat dat voor GGD Limburg-Noord, het BCO en de daarbij horende processen betekent. “Zakelijk is dat heel prettig want er hangt zoveel af van de keuzes die je maakt”, zegt Esther. “Er is geen kant- en klaar stappenplan voor deze situatie; het is keer op keer pionieren en ieder besmet persoon ontvangt een advies op maat.”

“Wij leveren een positieve bijdrage aan dat wat niemand zag aankomen.”

Privé is het werk voor beide dames soms wel wat moeilijk. “Toen het onderwijs werd hervat, merkte ik echt dat ik twee petten op had. Ik was heel erg blij dat mijn kinderen weer naar school mochten. Op het werk dacht ik echter alleen maar na over de consequenties van deze beslissing.” Ook Nadieh ervaart dat ze altijd bezig is met haar baan. “Bron- en contactonderzoek loopt zeven dagen per week door. Ik was werken in het weekend natuurlijk wel gewend vanuit de horeca, maar dat mensen je ’s avonds laat bellen met vragen over corona omdat jij ‘de expert’ bent, is soms wat lastig. Desondanks ben ik blij dat ik een positieve bijdrage lever aan iets dat niemand zag aankomen.” “Wij maken met elkaar het verschil”, besluit Esther het verhaal.

Esther Aben


Esther Aben werkt al 23 jaar bij de business travel divisie van Munckhof, waarvan de laatste zes jaar in het managementteam. Ze is verantwoordelijk voor kwaliteit en training. Het team van Munckhof Business Travel belt veel om de zakelijke reizen van klanten tot in de puntjes te regelen. “Al veel eerder dan de meeste Nederlanders hadden we door dat er ‘storm op komst’ was. Steeds meer van onze reizigers strandden in Azië, waardoor we wisten dat er wat groots speelde in de wereld. Toen nog gingen we uit van een scenario vergelijkbaar met de aanslagen op het World Trade Center in 2001 of de Sars-uitbraak van 2002; rampen die het werk bij Munckhof slechts tijdelijk en gedeeltelijk beïnvloedden.” De impact van het coronavirus bleek echter veel groter en ook duurde de situatie langer dan gedacht. “Tot ongeveer juni hadden wij het ontzettend druk omdat we non-stop reizen annuleerden en overal ter wereld gestrande reizigers moesten terughalen. Daarna werd het stil…”

Nadieh Wittenberg


Een van de personen die vanuit een andere branche aan de slag ging voor de GGD, was Nadieh Wittenberg. Nadieh runde van 2016 tot 2019 een succesvol cateringbedrijf, toen ze halverwege augustus 2019 de sprong waagde om samen met haar compagnon een borrelbar in het centrum van Nijmegen te starten. “We waren net goed en wel begonnen toen we in maart 2020 dicht moesten. In juni mochten we, met beperkingen, weer open. De huur en twee salarissen betalen van de tien personen die we in onze knusse borrelbar mochten ontvangen, was echter niet te doen. Zowel de zakelijke cijfers als mijn motivatie liepen terug, waardoor ik in augustus besloot uit de zaak te stappen. Ik kon meteen als kok aan de slag voor een ander horecabedrijf, maar kwam mentaal toch voor een flinke uitdaging te staan. Ik heb veel nagedacht over wat ik nou eigenlijk wilde en hoe ik mijn toekomst voor me zag. Omdat ik wat wilde betekenen in deze crisis, heb ik bij GGD Limburg-Noord gesolliciteerd.”

Sandy Leurs

"De zorgverleners, de mensen in de frontlinie, waren voor hún veiligheid van óns afhankelijk. Ik heb me nog nooit zo nuttig gevoeld."

Loes Kempen

“De Coronacrisis brengt ons nader tot elkaar. We kunnen nog veel van elkaar leren.”

«

KENNISMAKEN MET ANDERE GEZICHTEN VAN VEILIGHEIDSREGIO LIMBURG-NOORD? LEES DAN OOK DEZE VERHALEN.


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE VERHALEN? MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF!