Kwartaal 3


Bekende Nederlanders op bezoek

Louisa en Rowan, het bekendste transgenderkoppel van Nederland, bezochten samen met zoontje Mikai én de filmploeg van Tv-zender TLC, het consultatiebureau Blerick van GGD Limburg-Noord.

Realityserie


De kersverse ouders uit Venlo zijn al enkele jaren te zien op de landelijke tv. In juli 2018 begon op TLC het nieuwe seizoen van ‘Louisa & Rosanna: Onze Transgender Liefde’. In deze realityreeks is te zien hoe het koppel hun leven vormgeeft na de geboorte van zoontje Mikai. Daar hoorde ook een bezoek aan het consultatiebureau bij. Tijdens het bezoek aan het consultatiebureau Blerick werden opnames gemaakt voor het tv-programma. Een mooie gelegenheid om de rol en taken van de Jeugdgezondheidszorg en vooral dat GGD Limburg-Noord van en voor iedereen is.

Samenwerking TLC


TLC is oorspronkelijk een Amerikaanse televisiezender die vanaf 2011 ook wordt uitgezonden op een Nederlands kanaal. Duidelijk een ander mediabedrijf dan Omroep Venlo of L1 televisie. Niet alleen het landelijk bereik en daarmee de hoge kijkcijfers zijn anders, ook de Amerikaanse regel en wetgeving waren nieuw voor de GGD. Samen met de regisseur werd toegewerkt naar een real life en passend televisieoptreden, voor zowel TLC als GGD Limburg-Noord. Een gezondheidskundige assistent ondersteunde de ouders bij het wegen en meten van Mikai. Een jeugdarts voerde het spreekkamerconsult.


Op 9 augustus 2018 mocht GGD Limburg-Noord een kleine vijf minuten ‘shinen’ op de landelijke televisie.