Start actie YouTuber Dylan Haegens


Chat over relaties, gezondheid
en alcohol op JouwGGD.nl

Jongeren kunnen op veel plekken terecht voor hulp, advies en voorlichting. Denk aan de GGD, hun docent, ouders/verzorgers, familie, vrienden, noem maar op. Maar… er zijn ook onderwerpen waar jongeren liever niet face-to-face met iemand over praten. Hiervoor kunnen ze terecht op JouwGGD.nl. Sinds juni 2017 is GGD Limburg-Noord aangesloten bij deze jongerenwebsite.


JouwGGD.nl


Op JouwGGD.nl lees je alles over gezondheid voor jongeren. De website geeft antwoord op vragen over lichaam, gevoel of dingen waar jongeren liever niet thuis over praten. Denk hier aan betrouwbare informatie over de onderwerpen:

  • gezondheid
  • relaties
  • lichaam
  • seks
  • gevoel
  • alcohol
  • roken
  • drugs


Ook kunnen jongeren er (anoniem) chatten en mailen met een professional. GGD Limburg-Noord neemt met twee verpleegkundigen en een jeugdarts deel aan de landelijke chat-pool. JouwGGD.nl is voor de GGD Limburg-Noord een mooie aanvulling op de reeds beschikbare contactmomenten voor adolescenten in de regio Noord- en Midden-Limburg.

Start actie GGD Limburg-Noord


Ter promotie regelde GGD Limburg-Noord, in samenwerking met GGD Amsterdam, een pakkende start actie met Nederlands bekendste Youtuber Dylan Haegens. Dylan heeft ruim 1 miljoen volgers op Youtube en is dé ‘influencer’ die de jongeren van tegenwoordig aanspreekt.

Video ‘10 gênantste momenten’


Zondag 25 juni publiceerde Dylan via zijn YouTubekanaal de video: ‘10 gênantste momenten’. Zijn boodschap was duidelijk: ‘Iedereen heeft wel eens iets waar hij/zij onzeker over is en eigenlijk over wil praten. Dat kan (anoniem) via JouwGGD.nl’. Zijn video is ruim 1,3 miljoen keer bekeken. Een mooie aftrap van de start actie!

Chat en meet & greet met Dylan


Maandag 26 juni trapte Dylan de deelname van GGD Limburg-Noord af met een chat op het Blariacumcollege in Blerick, die live te volgen was op JouwGGD.nl. Samen met een ervaren chatter beantwoorde hij vragen die door jongeren werden ingestuurd. De ene gezondheidsvraag naar de andere werd beantwoord. De niet-beantwoorde vragen werden later opgepakt door de professionals uit de landelijke chat-pool. Alle betrokken partijen kijken terug op een geslaagde start actie.

Effect


De start actie kreeg zowel landelijk, regionaal als lokaal veel (media) aandacht via onder andere L1, 1Limburg en Omroep Venlo. Ook veel scholen uit de regio en andere GGD’en brachten de start actie onder de aandacht via hun communicatiekanalen.

De aantallen paginaweergaven van JouwGGD.nl waren, op de dag van de start actie, vijf keer zo hoog! Ook de cijfers van het aantal chats verdubbelden die dag. JouwGGD.nl is goed onder de aandacht gebracht en bezocht door de jongeren. Gedurende het jaar hebben we bij ouders en jongeren JouwGGD.nl onder de aandacht gebracht, zodat zij weten van het bestaan van de jongerensite en deze desgewenst kunnen bezoeken. We kijken terug op een geslaagde actie!

JouwGGD.nl is dé landelijke jongerensite van de GGD’en en enkele jeugdgezondheidsorganisaties. De website is ontwikkeld door de GGD speciaal voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Hier kunnen ze gezondheidsinformatie vinden, vragen stellen via de (anonieme) chat en mailen met een professional. GGD Limburg-Noord neemt met twee verpleegkundigen en één jeugdarts deel aan de landelijke chat-pool. JouwGGD.nl is een onderdeel van de aanpak voor adolescenten in onze regio.